Dream Dog og Dream Cat

Nesten ekte.

Dream Dog og Dream Cat
Publisert

Selv om du er allergisk mot både hund og katt, eller ikke får lov til å ha dyr der du bor, er ikke alt tapt. I Japan driver selskapet segatoys med heftig utvikling av robotdyr, og noen av dem er ekstremt virkelighetstro.

Som for eksempel denne robothunden med kallenavn Dream DX (se video under artikkelen). Bikkja har en haug sensorer som gjør den i stand til å kommunisere med omverdenen.

For eksempel vil den logre med halen når den får ros, og reagere nesten som en ekte hund når du klapper den på hodet og klør den bak øret. I tillegg kan den bevege øynene, åpne munnen og vandre frem og tilbake på gulvet.

Bikkja lanseres snart i Japan og vil koste ca. 1.500 kroner.

Robotkatt.

Segatoys har også vist frem en robotkatt (Dream Cat), som er i stand til å snakke, men foreløpig går det kun i japansk. Katta kommer forhåndsprogrammert med 333 ord og vil svare deg dersom du snakker til den. I likhet med robothunden er den full av sensorer som gjør at den reagerer når du for eksempel klapper den på hodet.

Og som katter flest vil den bli irritert dersom du maser for mye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer