Du løper ikke raskere enn VelociRaptor

Verdens raskeste harddisk er liten og lynkjapp.

Du løper ikke raskere enn VelociRaptor
Publisert

Ingen vil si det høyt, men våpenkappløpet fra 80-tallet er erstattet av et annet kappløp: kampen om harddisktronen.

Western Digital har levert det hittil ypperste bidraget med VelociRaptor, et passe truende navn på en veldig truende harddisk.

Liten og stor.

Til tross for at det egentlig er en 2.5-tommers disk, et format tradisjonelt laget for bærbare PCer, er den laget for høyhastighets-PCer i stasjonær kledning.

Derfor er den plassert i et 3.5-tommers feste, som også står for nedkjølingen via en såkalt IcePack-ramme.

Disken påstås å være 35 prosent raskere enn foregående Raptor-disk fra WD. Den roterer med 10 000 RPM, har et 3Gbps SATA-grensesnitt, 16MB cache og en gjennomsnittlig levetid på 1.4 millioner timer (MTBF, som det heter på The Gathering og andre tilsvarende steder). Det vil altså si at du, i prinsippet, skal kunne bruke disken i 58 333 dager mellom hver gang den tar kvelden.

Test.

VelociRaptor vil først bare være tilgjengelig i Alienwares ALX gaming-PC, før du og jeg kan kjøpe den for 300 dollar. Norsk pris er foreløpig ikke kjent, men ettersom veldig få norske importører ser ut til å ta hensyn til den ekstremt lave dollarkursen vil den helt sikkert bli dyr også her til lands.

Du kan lese tester av harddiske både her og her. Det er imponerende saker.

Kilde: Engadget

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer