E står for en del Ekstra

Nokias nye E-serie skal friste sjefen din.

E står for en del Ekstra
Publisert

Ryktebørsen har for lengst publisert både bilder og spesifikasjoner på Nokias nye forretningsmobiler, E66 og E71, men i dag har finnene selv bekreftet det alle har visst en stund:

Disse mobilene blir å regne med for den klart definerte målgruppa.

Slankekur.

E71 og E66 er i prinsippet like hva spesifikasjoner angår, men førstnevnte leveres med fullverdig QWERTY-tastatur, mens sistnevnte er en skyvemobil med tradisjonelt mobiltastatur. Det mest bemerkelsesverdige med utseendet til E71 er hvor mye smalere den ser ut enn sin bredskuldra storebror, E61i, mens E66 ikke beveger seg så veldig langt bort fra en av sine forgjengere, E65.

Begge mobilene er ment å brukes i miljøer hvor folk bruker store deler av dagen sin til å håndhilse, spise smørbrød på møter, og sjekke dressen for rekeflekker, og skal derfor være enkle å klargjøre for epost-bruk - først og fremst mot Microsoft sitt Exchange-miljø, der veldig mange av oss lagrer alt fra kalenderinformasjon til kontakter og gjøremål.

Full pakke.

Som før er det mulig lese Microsoft Office-dokumenter og pdf-filer rett ut av eska, og du kan selvfølgelig konfigurere alt fra Hotmail til Gmail uten å kaldsvette. Sies det.

E71 og E66 kommer i to versjoner, én i hvitt stål og én i grått stål.

De to forretningsmodellene er ellers utstyrt med det aller, aller meste, inkludert 3G, super-3G (HSDPA), Wlan og Nokias karttjeneste, Nokia Maps, som sammen med den assisterte GPS-funksjonen sørger for en mer eller mindre komplett navigasjonspakke.

Snart klar.

Nykommerne har dessuten 3.2-megapikselkamera med autofokus, støtte for minnekort på inntil 8 GB, og 110MB internminne. Skjermene er 2.36 (E71) og 2.4 tommer store (E66), begge har QVGA-oppløsning.

E71 kommer dessuten med ekstra batteri, som kan være en innrømmelse av at den bruker en god del strøm når alle funksjoner går på høygir.

Telefonene skal etter planen komme på markedet i løpet av juli, men med Nokias tidligere lanseringsmeritter friskt i minne er vi villig til å inkludere også august i denne setningen. Prisen oppgis til 350 Euro uten avgifter, rundt 2800 kroner, men legg til litt moms og litt frakt så snakker vi kanskje rundt 3500 kroner? Pluss, pluss?

Vi kommer tilbake med tester av E-serien så snart testeksemplar foreligger.

Kilde: Pressemelding fra Nokia

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer