En Guiness til Panasonic

Verdens beste batteri? Ja, Guiness sier så.

En Guiness til Panasonic
Publisert

Vi var ikke klar over at det fantes en egen kategori for batteriet i Guiness Rekordbok, men når det først gjør det er det kanskje ikke så rart at Panasonic er vinneren.

De har blant annet fått sendt et fly i lufta med sine Oxyride-batterier, så at de kan batterier er hinsides tvil.

Ordspill.

Navnet på rekordbatteriet er Evolta - en kombinasjon av de engelske ordene evolution og voltage - og skal etter sigende være 20% kraftigere enn tilsvarende batterier fra konkurrentene, deriblant Duracells Energizer-serie.

Evolta er et alkalisk batteri, som også slår den gamle Oxyride-serien til Panasonic.

Guiness anerkjente rekordbatteriet under en seremoni i Tokyo i går, og testene som er gjort av Evoltas utholdenhet er underlagt kriterier fastsatt av batteriindustriens Internasjonale elektrotekniske kommisjon. De vet nok hva de gjør.

Høy lagringskapasitet. Det er ikke bare i bruk at batteriet gjør det bra. Det kan leve i en butikkhylle eller i et skap hjemme hos deg i hele ti år, noe som ifølge Panasonic gjør det perfekt for katastrofe- og nødsituasjoner. Alle vet at Katastrofen er rett rundt hjørnet, så hvis Panasonic kan sende oss et par er også vi klar til å møte krisen.

Batteriet blir lansert i Japan i løpet av april, og skal etter planen lanseres i resten av verden i løpet av året.

Prisen for en firpakning blir rundt 27 kroner, som er godt over prisen for andre AA-batterier i Japan. Hva Evolta vil koste i resten av verden er ikke kjent.

Kilde: Spluch

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer