En mini i miniatyr

Men den kjører faktisk Linux.

En mini i miniatyr
Publisert

Markedet for mini-laptoper har tatt av, selv om Apple-sjef Steve Jobs nekter å innse det.

Hvis en mini-laptop har en skjerm på for eksempel sju eller ni tommer, hva i all verden skal vi kalle den lille saken på bildet over?

Miniatyr?

imovio skriver klokelig nok navnet sitt med små bokstaver, og jeg tipper de ansatte hvisker til hverandre i lunsjen. Så beskjeden bør en være for å sette sammen iKIT, en slags miniatyr-notebook som knapt er synlig.

iKIT måler 95 x 65 x 15.5 millimeter, og det er bare begynnelsen. Vekta ligger på 113 gram med batteri, lavere enn mange smartmobiler, mens TFT-skjermen måler 2.8 tommer og har QVGA-oppløsning.

Prosessoren er med sine 312MHz naturlig nok ikke så mye å skryte av, men selv om noen kaller dette laptop, kaller imovio iKIT for en "multimedia messenger". Det høres nok riktigere ut.

Linux.

Operativsystemet er en nedskalert Linux-variant, som tydeligvis er fornøyd med de 64 megabytene med RAM som følger med enheten.

Ellers har den fine ting som blåtann, Wi-Fi, støtte for microSD-kort på opptil 8GB, fullt tastatur, mulighet for avspilling av både mp4 og divx-video, Messenger-klient, full epost-støtte, Opera Mini 4.1 nettleser, kamera på 0.3 megapiksler, og mini-USB-plugg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer