En mini i miniatyr

Men den kjører faktisk Linux.

En mini i miniatyr
Publisert

Markedet for mini-laptoper har tatt av, selv om Apple-sjef Steve Jobs nekter å innse det.

Hvis en mini-laptop har en skjerm på for eksempel sju eller ni tommer, hva i all verden skal vi kalle den lille saken på bildet over?

Miniatyr?

imovio skriver klokelig nok navnet sitt med små bokstaver, og jeg tipper de ansatte hvisker til hverandre i lunsjen. Så beskjeden bør en være for å sette sammen iKIT, en slags miniatyr-notebook som knapt er synlig.

iKIT måler 95 x 65 x 15.5 millimeter, og det er bare begynnelsen. Vekta ligger på 113 gram med batteri, lavere enn mange smartmobiler, mens TFT-skjermen måler 2.8 tommer og har QVGA-oppløsning.

Prosessoren er med sine 312MHz naturlig nok ikke så mye å skryte av, men selv om noen kaller dette laptop, kaller imovio iKIT for en "multimedia messenger". Det høres nok riktigere ut.

Linux.

Operativsystemet er en nedskalert Linux-variant, som tydeligvis er fornøyd med de 64 megabytene med RAM som følger med enheten.

Ellers har den fine ting som blåtann, Wi-Fi, støtte for microSD-kort på opptil 8GB, fullt tastatur, mulighet for avspilling av både mp4 og divx-video, Messenger-klient, full epost-støtte, Opera Mini 4.1 nettleser, kamera på 0.3 megapiksler, og mini-USB-plugg.

Prisen? Usle 170 dollar, eller rundt 1200 kroner.

Vi har ikke klart å finne bilder av enheten mens den er skrudd på, så dette er kanskje nok en prototype som ikke vil se dagens lys. Kanskje er den treg som norske bilister med sommerdekk på vinterføre.

Vi får se.

Kilde: Gearfuse

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer