Et skikkelig disk-RAID

Når hastigheten betyr alt og prisen ingenting.

Et skikkelig disk-RAID
Publisert

Harddisken som står i PCen eller Macen din er ikke bare notorisk upålitelig, den er også altfor treig - i hvert fall hvis du sammenlikner med for eksempel minnebrikken som står i samme maskinen.

Nå har et nettsted som elsker å eksperimentere med ekstreme datakombinasjoner nådd nye høyder og hastigheter.

Dataraid.

For de som ikke føler seg komfortable med harddiskens irrganger, er det kjekt å vite at en såkalt RAID-disk er et disksystem som består av flere harddisker, koblet sammen til én enhet.

Next Level Hardware har skrudd sammen et RAID-system basert på SSD-disker, eller Solid State Disker om du vil, harddisker som ikke har bevegelige deler, men fungerer mer eller mindre som en RAM-brikke.

Enkelt sagt gir et bra RAID-system økt datasikkerhet (fordi dataene spres på flere disker) og økte hastigheter, men en kan ikke uten videre få maksimalt av begge deler.

Du bør ikke være overrasket over at NLH har valgt å gå for hastighet ...

Harddiskens Formel-1.

Med hele ni eksemplar av den angivelig raskeste SATA SSD-disken i verden, Mtron 16GB SSD, koblet sammen, har de klart å presse ut hastigheter som oversatt til vanlig norsk blant annet medførte at det tok usle fire sekunder å kopiere en katalog på 1 gigabyte.

Det er ganske raskt, og det er nok derfor systemet har fått det militante navnet Battleship Mtron.

Ulempen med SSD-disker er at de foreløpig er veldig dyre, og at lagringskapasiteten er for peanøtter å regne sammenlignet med vanlige harddisker. Prisen på det et system som omfatter ni SSD-disker vil derfor bli astronomisk.

Slå deg løs.

Likevel, testene til Next Level Hardware viser at hvis farten betyr er alt og prisen betyr ingenting, så kan du allerede i dag oppnå overføringshastigheter som er grensesprengende.

Klikk deg over til testene her. Hvis du er glad i grafer og statistikk vil du nemlig bli forelsket.

Kilde: Engadget og Next Level Hardware

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer