Et tegn i tida

Sveitserne fortsetter å gjøre det de gjør best: Å lage utrolig pene klokker i utrolig begrensa opplag.

Et tegn i tida
Publisert

Plasma Enhanced Chemical Vapor Deposition. Der er fem ord du ikke trodde du skulle se i en sak om en klokke.

Men det er nettopp det chassiset til Urwerks 103 Blackbird er laget av. PE-CVD er både hardere og mer motstandsdyktig mot for eksempel skarpe negler enn det det mer tradisjonelle PVD er. Vi kan godt late som om alt dette er like selvfølgelig for oss som en handleliste, men vi skriver bare det vi leser.

Men hva er klokka?

Umiddelbart er det ikke så enkelt å forstå hvordan en kan se hva klokka faktisk er. Dette er et banalt spørsmål, natuligvis, all den tid en klokke som kun lages i ti eksemplarer først og fremst er ment å signalisere tid, god smak og størrelsen på pengebingen.

Likevel, minuttene vises nederst på klokka, og hele den kryssforma konstruksjonen med fire tallsirkler roterer forbi minuttene — fra høyre mot venstre. Hver tallsirkel vil dessuten rotere om seg selv. Hvis du ser på de to klokkene øverst, vil du se at klokka er fire minutter over åtte. Idet sirkelen med åtte har kommet til veis ende, altså 60 minutter, vil ni-tallet, som en ser øverst til høyre på klokka, nå sitt første minutt på minuttskalaen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer