Fartsfantomet

Harddisken som slår alle rekorder.

Fartsfantomet
Publisert

Raske harddisker ser ikke like imponerende ut på utsiden som en hundremeterløper som setter verdensrekord, men på innsiden tar det ofte helt av.

Fusion-io ioDrive er enda mer overlegen enn Usain Bolt var under OL i Beijing, men ikke fullt så billig som Bolts feiring lenge før han passerte målstreken.

Rekordrask.

Den utrolige harddisken ser ikke egentlig ut som en harddisk, og er først og fremst laget for svært krevende serverapplikasjoner. Det betyr ikke at ikke fartskrevende sjeler kan bruke den til både gaming og andre tunge oppgaver.

Alt etter hvem en spør yter disken opp mot 800 megabyte i sekundet når den leser, eller rundt 680 mb/s når den skriver. Nettstedet Tweaktown har ">sammenliknet IODrive med en del andre lynraske alternativ, og selv om de ikke når helt opp til tallene fra produsenten er det fortsatt langt ned til andreplassen.

Beskjeden kapasitet.

ioDrive kan dessuten skilte med en aksesstid på utrolige 50 mikrosekund, og kommer med lagringskapasitet på mellom 80 og 320 gigabyte. Den forholder seg kun til 64-bitsutgavene av Windows XP og Vista, og benytter en form for "revolusjonerende, silisiumbasert lagringsmåte kalt ioMemory" (produsenten) som gjør disken nesten like rask som vanlig RAM.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer