Firkanta og finurlig

Hvordan løser man egentlig nye Rubiks kube?

Firkanta og finurlig
Publisert

Da Rubiks kube ble lansert tidlig på 80-tallet sirkulerte det i en periode bunker med papirløsninger kopiert på pappas jobb-kopimaskin, fordi ingen orket bruke særlig mye tid på å finne ut av puslespillet selv.

Og så var det de som bare hogget den i stykker med hammer, og satte den sammen igjen med ensfarga sider etterpå. Disse personene endte opp med å bli tatt for juks med vitnemålet seinere i livet. Nye Rubiks kube ser enda verre ut.

To forandringer.

Observante hoder har allerede lagt merke til at det er to ting som skiller nye Rubik fra gamle Rubik: Sidene er like blanke som badespeilet mitt (på en god dag), og firkantene varierer i størrelse. Begge deler er egnet til å sende haka et lite stykke ned på brystkassen.

Kuben vil koste rundt hundrelappen, og finnes allerede på japanske Amazon-nettbutikken.

Rubik's Mirror Blocks-puslespill lanseres i Japan i løpet av noen få uker, vil koste rundt hundrelappen, og finnes allerede på den japanske Amazon-nettbutikken.

Norge?

Hvor vidt kuben blir tilgjengelig i Norge er uvisst, men designer Hidetoshi Takeji tilbyr seg å sende et eksemplar til fanatiske entusiaster på denne forumtråden.

Sjekk videoen under for en demonstrasjon. Spol forbi de første minuttene - vedkommende som har laget videoen kom ikke på at det er mulig å skru på videokameraet etter at emballasjen er fjernet.

Kilde: Gizmodo

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer