Firkanta og finurlig

Hvordan løser man egentlig nye Rubiks kube?

Firkanta og finurlig
Publisert

Da Rubiks kube ble lansert tidlig på 80-tallet sirkulerte det i en periode bunker med papirløsninger kopiert på pappas jobb-kopimaskin, fordi ingen orket bruke særlig mye tid på å finne ut av puslespillet selv.

Og så var det de som bare hogget den i stykker med hammer, og satte den sammen igjen med ensfarga sider etterpå. Disse personene endte opp med å bli tatt for juks med vitnemålet seinere i livet. Nye Rubiks kube ser enda verre ut.

To forandringer.

Observante hoder har allerede lagt merke til at det er to ting som skiller nye Rubik fra gamle Rubik: Sidene er like blanke som badespeilet mitt (på en god dag), og firkantene varierer i størrelse. Begge deler er egnet til å sende haka et lite stykke ned på brystkassen.

Kuben vil koste rundt hundrelappen, og finnes allerede på japanske Amazon-nettbutikken.

Rubik's Mirror Blocks-puslespill lanseres i Japan i løpet av noen få uker, vil koste rundt hundrelappen, og finnes allerede på den japanske Amazon-nettbutikken.

Norge?

Hvor vidt kuben blir tilgjengelig i Norge er uvisst, men designer Hidetoshi Takeji tilbyr seg å sende et eksemplar til fanatiske entusiaster på denne forumtråden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer