Første kikk på Samsung Omnia i900

Mobilen som har alt, men det var spesielt en finesse vi elsket.

Første kikk på Samsung Omnia i900
Publisert

Samsung har sett seg lei på at Nokia og Sony Ericsson (glemte vi Apples iPhone?) selger langt flere mobiler enn dem i norden, og satser nå tungt på å øke markedsandelen. Spørsmålet er om Omnia i900 kan være vinnermobilen de trenger.

Førsteinntrykket er i hvert fall bra, og ser du på videoen lenger ned i saken ser du blant annet en helt genial måte å aktivere stille-modusen på. Den funksjonen har vi savnet!

En touch og du er hektet.

Omnia i900 har selvsagt touchskjerm med tydelige ikoner, iPhone-inspirasjonen er altså tydelig. På innsiden finner du imidlertid Windows Mobile 6.1, så hvor kjapt og effektivt den fungerer i praksis må vi komme tilbake til. Denne videoen gir deg imidlertid et solid førsteinntrykk:


Førsteinntrykk

Den 3,2 tommer store touch-skjermen er omkranset av blanke metallkanter og mobilen føles solid. Ring opp- og legg på-knappene er nederst, og mellom disse finner du en optisk musen som også kan brukes til å navigere på skjermen i midten.

Den ikonbaserte menyen har tolv ikoner og snarveier, samt et åpent skrivebord som du kan utformes med widgets og egne snarveier. Skjermen roterer også automatisk avhengig av hvordan du holder mobilen. Praktisk og enkelt altså, og også dette ser du i videoen ovenfor.

Fakta.

Dette er en multimedia-mobil med 16 GB internminne og plass til minnekort på ytterligere 16 GB, 32 totalt altså - noe som bør holde for de aller fleste.

Omnia støtter også de fleste formatene, på videofronten dekkes DivX / XviD / H.263 / H.264 / WMV og MP4, mens musikkdelen støtter MP3/ AAC / AAC+ / WMA / OGG og AMR.

Det innebygde kameraet er på 5 megapiksler og har autofokus og ansiktsgjenkjenning og geotagging av bildene. Blitsen er riktignok en fotolampe, så hvor bra bildene egentlig blir må vi komme tilbake til.

Mobilt bredbånd på opptil 7,2 megabit per sekund er på plass, i likhet med blåtann (a2dp), wifi, usb 2.0, og kobling til TVen via tv out. Nettlesere fra Opera og Explorer kommer ferdig installert.

Omnia har også DLNA-funksjon, den nye trådløse standarden for utveksling av bilder, musikk og video - om din nye TV skulle støtte det.

I tillegg får du innebygget GPS med kart over norden (Route 66-kart), FM-radio med RDS, synking mot Exchange, samt mulighet til å bruke powerpoint, Excel og Word.

Målene er: 112 x 56.9 x 12.5, omtrent som en iPhone med andre ord.

Samsung Omnia kommer i slutten av oktober, og forventet pris vil være cirka 6300 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer