Fra 12,3 til 24,6 megapiksler

Sonys serie med speilrefleks-kamera fikk seg en kraftig oppgradering i går.

NUMMER ÉN: Sony α500 er den minste og rimeligste modellen av Sonys tre nye speilreflekskamera.
NUMMER ÉN: Sony α500 er den minste og rimeligste modellen av Sonys tre nye speilreflekskamera. Vis mer
Publisert

Det er ikke så lenge siden Sony ble medlem av den digitale speilrefleksklubben, men gårsdagens trippellansering viser at de på ingen måte står med lua i hendene og ser på mens blant annet Nikon og Canon velter nye kamera over på verden.

De tre modellene heter henholdsvis α500, α550 og α850. Nummer en og to er som du sikkert har gjettet de rimeligste og minst avanserte, men det betyr ikke at de er ribbet for funksjonalitet. Tvertimot.

To megapiksler som skiller

α500 og α550 har henholdsvis 12,3 og 14,3 megapiksler, i tillegg til tekniske forbedringer som lavere ISO-støy opptil 12 800, seriefotografering med opptil fem bilder per sekund (sju bilder per sekund på α550), forbedret live-view-funksjonalitet, tre tommers LCD-skjerm som kan vippes ut (α550 kan vris 180 grader), optisk bildestabilisator, HDMI-utgang, og nytt, forenklet brukergrensesnitt.

Ingen kamera er komplett uten ansiktsgjenkjennelse i disse dager, i det minste hvis vi skal tro antall ganger denne funksjonen nevnes i annonser fra all verdens kameraprodusenter, og 500 og 550 er intet unntak. "Smile shutter" tar automatisk bilder av motiv som smiler, hvilket betyr at du med denne funksjonen aktivert ikke vil få tatt ett eneste bilde av Dick Cheney.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.