Frrozen Haute Chocolate koster flesk

Verdens dyreste dessert.

Frrozen Haute Chocolate koster flesk
Publisert

Stikker du innom restauranten Serendipity 3 i New York, kan du sette tenna i en sjokoladeis til en verdi av 134.000 kroner. Den eksklusive desserten har for lengst skrevet seg inn i Guinness rekordbok som verdens dyreste.

Retten går under navnet "Frrozen Haute Chocolate (de to rr-ene er viktige)", og består av en miks av 28 kakaobønner, hvor 14 er rangert som de dyreste og mest eksotiske i verden.

Ingrediensene inkluderer fem gram spiselig gull. Sjokoladeisen serveres i et beger med gullkant, og på begerets fot finner du et 18-karats gullarmbånd med en karat hvite diamanter.

Softisen er toppet med vispet krem dekket med enda mer gull, i tillegg til en dæsj La Madeline au Truffle fra Knipschildt Chocolatier, som selges til 14.000 kroner per 454 gram.

Gullskje følger med.

Alt er gjennomtenkt til fingerspissene. Du spiser med en gullskje dekorert med hvite og sjokoladefargede diamanter, som du kan putte i veska og ta med hjem.

- Det tok lang tid å eksperimentere med alle ingredienser og smaker, og det tok over tre måneder å designe skeia, sier Stephen Bruce, eier av Serendipity 3 til Reuters.

- Jeg ville ikke blitt overrasket om vi snart får en telefon fra en prins fra Midtøsten, eller en iransk konge, som ønsker å overraske en av konene sine med noe søtt på neste tur til New York, sier Bruce, som hevder han allerede har blitt kontaktet av flere nysgjerrige og søthungrige europeere.

Kilde: reuters

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer