Grundig B700 er en åpen kilde

Linux-kilde, vel å merke.

Grundig B700 er en åpen kilde
Publisert

Hvis du roper "Linux!" i et rom fullt av datanerder, vil det bli helt stille. Hvis du i like etterpå roper "Microsoft" blir du spist levende.

Tyske Grundig var de siste vi hadde forventet dette fra, men de har altså klart å skru sammen en Linux-mobil.

Kalkis? Nei.

Den ser litt ut som en kalkulator, og kan helt sikkert brukes til å regne ut valutakurser via et hjemmesnekra program laget av en Linux-entusiast.

B700 er svært tynn, og har bortsett fra tynnheten og vekten på 89 gram et 2-megapiksel-kamera, Edge-forbindelse, mp3-spiller, FM-radio, plass til micro-SD-minnekort (du får 1GB på kjøpet), 100MB internminne, blåtann, og en pop3-klient for push-epost.

Mange rare ord, synes du? Da er du ikke klar for denne mobilen, som også er i besittelse av en 2.4-tommers TFT LCD-skjerm med en oppløsning på 320x240 piksler og 262 000 farger.

Snakk fort.

Quadband-telefonen har en svært beskjeden taletid på inntil 2.5 timer, mens standbytiden ligger på inntil 150 timer.

Den mangler dessuten både 3G og Wlan, men kanskje noen Linux-kodere kan skvise ut en applikasjon som kompenserer for nett-tregheten? Åpen kildekode i en mobiltelefon bør i alle tilfelle bety nye muligheter for tredjeparts-leverandører til å lage akkurat den programvaren en mener en mobiltelefon skal ha.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer