Hendig walkietalkie

Trenger du å nå noen i andre enden av hagen uten å reise deg? Disse kan være redningen.

Hendig walkietalkie
Publisert

- Tar du med noe brus?- Hvilken da?- Nei, tja, jeg vet ikke. En kald en?- Alle er kalde.- Men har vi Cola?- Nei, bare light.- Light suger. Ta med en Fanta.- Den gule eller spygrønne?- Det sier seg selv.- Ok, den spygrønne.

Slike samtaler bruker den norske befolkning sannsynligvis millioner av kroner på hver eneste dag: Hverdagssamtaler om tema så trivielle at de aldri kan gjengis fordi ingen husker dem, men som både Telenor, NetCom, Tele2 og de andre mobiloperatørene tjener grovt med penger på.

Løsningen på problemet er, som det har vært i tjue år, en walkietalkie - for eksempel i form av par klokker.

Ikke så pene, men ...

Disse klokkene er vakre som en dorull i en friluftsløype, men de gjør jobben. De ble blant annet brukt av den norske OL-troppen under forrige vinter-OL, sannsynligvis til samtaler som den over.

De har en rekkevidde på opptil tre kilometer, og har åtte forskjellige kanaler som en kan sende og motta meldinger på. Selve antennen stikker ut av toppen på klokka, og gir ingen poeng hos missedommere.

Snakk i vei.

Klokkene viser naturligvis også tida, og etter den første 24-timers(!) ladingen vil en normal ladesyklus på seks timer gi en standbytid på 40 timer og en tullpratetid om vær og vind på to timer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer