Hvem trenger vel en mus?

Med denne kan du både sikte og kjenne rekyl.

Hvem trenger vel en mus?
Publisert

Det finnes haugevis av ulike musemodeller der ute som er skapt for nettopp skytespill. Store klumper med den sedvanlige laseren i bunnen for å registrere bevegelse, og merkelige former som produsenten gir merkelappen ”ergonomisk”.

Nå har vi imidlertid funnet et godt alternativ til den tradisjonelle musen.

Du kjenner at du skyter.

For deg som vil ha en tilnærmet realistisk opplevelse når du spiller skytespill byr musen på ytterst lite. Først og fremst føles det definitivt ikke ut som du holder en pistol når du har musen i hånda. I tillegg er det veldig få mus som gir deg noe fysisk respons når du skyter. Novint Falcon gjør imidlertid begge delene, og den gjør det godt.

Den store klumpen du skal sette ved siden av tastaturet som en vanlig mus gir deg muligheten til å flytte håndtaket alle veier – opp, ned, til sidene og også inn og ut. Når du skyter vil grepet flyttes bakover, for å simulere rekyl. Desto mer du skyter uten stopp, jo lengre flytter grepet seg.

Ulik følelse.

Den samme teknikken gjelder alle typer av våpen, men rekylen endrer seg imidlertid ut i fra om du skyter for eksempel en pistol eller en pumpehagle. Du kan flytte grepet opp til ti centimeter hver vei. Flytter du den lenger enn dette vil retningen holdes konstant, slik at du raskt kan snu deg rundt mens du spiller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer