Ironkey er en digital Ironman

Verdens tøffeste minnepinne?

Ironkey er en digital Ironman
Publisert

Minnepinnen er en populær dings for oppbevaring av filer. Du kan putte den i lomma og ta med musikk- og fotosamlingen når du skal ut på tur.

Men hvis du skal lagre filer du ikke vil noen andre skal se, så er du kanskje bekymret for at noen skal stjele minnepinnen. Dessuten kan det være du mister den ut av lomma på bussen.

Ironkey er en minnepinne som krever at du taster inn et passord før du får tilgang. Hvis passordet tastes inn feil 10 ganger vil all data gjøres helt uleselig. For å gjøre det ekstra utfordrende for potensielle hackere vil innholdet krypteres.

Det skal også være fysisk umulig å hacke disken. Hvis noen gjør et forsøk risikerer de å ødelegge minnebrikkene.

Passordet ligger lagret på et maskinvarekryptert område og er kryptert flere ganger. Det følger også med en versjon av Firefox som lar deg surfe trygt på nettet. Blant annet ruter den trafikken via en rekke servere for å hindre at du spores.

Den rimeligste har en gigabyte lagringsplass og koster 80 dollar, mens den dyreste tilbyr åtte gigabyte og koster 300 dollar. Husk at diverse avgifter kommer i tillegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer