Linux på billigsalg

Men hva kan en egentlig forvente for snaue 600 kroner?

Linux på billigsalg
Publisert

Å, Kina. Du er en raring. Du kan lage forsterkere for 250 kroner stykket, og du kan stue arbeiderne inn på små brakker som får leirskolen jeg var på i '82 til å se ut som et spa-hotell i utkantnorge.

Er det noe du ikke kan? Ah, stemmer. Ytringsfrihet og menneskerettigheter og slikt. Men hvem bryr seg om det når du kan lage Linux-laptoper til under 600 kroner stykket?

Den kinesiske OEM-produsenten HiVision står bak NB0700. Den er like billig som all gratisreklamen Mia Gundersen får i norske aviser i disse dager.

Prosessorhastigheten på 400MHz er riktignok ikke egnet til å skremme noen, og ettersom den er basert på MIPS-arkitekturen kan den heller ikke kjøre for eksempel Windows. Ikke at noen en gang bør tenke på å kjøre tyngre Windows-operasjoner med 400MHz, men det er nå så.

Til lettere arbeid bør det likevel gå greit. NB0700 har dessuten 64MB RAM, Wlan, Etherhet, tre USB-porter, 1GB flashminne (og det er all lagringsplassen du får med), og en ekspansjonsport for SDHC-minnekort.

Skjermen på 7 tommer kan by på visse utfordringer når du skal surfe, men den største utfordringen blir likevel å få tak i selve maskinen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer