Lommekameraet som vil overraske deg

Panasonic Lumix DMC-TZ7 har funksjoner og finesser du vil like.

Lommekameraet som vil overraske deg
Publisert

Panasonic er tydelig stolt av sitt nye lommekamera, men tittelen« Verdens minste digitalkamera» er ikke helt presis. Det som derimot er mer korrekt er at dette antagelig er det minste lommekameraet hittil som også kan skryte av 12 x optisk zoom. Det er altså en stor fordel, for som du kanskje har erfart gjør de digitale zoom-funksjonene ofte bildet langt dårligere enn du liker å tenke på.

Men det er mer

TZ7 har forøvrig 10.1 megapiksler, og sammenlignet med forgjengeren har også vidvinkelen økt fra 28 mm til 25 mm.

Gullkornet for mange vil nok likevel være at TZ7 blir verdens første digitalkamera som også spiller inn videosekvenser i AVCHD Lite. Du har sikkert hørt om video-formatet AVCHD, som Panasonic & Sony står bak, og her får du altså høyoppløst innspilling (Lite = begrenset til 720p, mens vanlig AVCHD takler opp til 1080) av filmsekvenser.

Forøvrig velger kameraet automatisk passende innstilling og hjelper med å korrigere problemer med skjelving på hånden, fokus og lysstyrke. Funksjonen har nå også fått Face Recognition, som kjenner igjen ansikter fra tidligere bilder. Når et kjent ansikt viser seg i søkeren, prioriterer kameraet fokus og eksponering for at bildet skal bli bedre. Hvor bra dette nå egentlig vil fungere må vi komme tilbake til når vi får et testeksemplar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.