Mega over hele linja

Med dette kameraet er sannsynligvis Naomi og Tyra rett rundt hjørnet.

Foto: Hasselblad
Foto: Hasselblad Vis mer
Publisert

En liten advarsel først: Hasselblad H2D-39 er ikke for deg som tar bilder av elg i solnedgang, eller som har behov for å dokumentere hele måltidet der mor spiser en bagett på et øde ferjeleie i Midt-Norge.

Så sant du ikke heter Gates eller Fredriksen til etternavn.

Med 39 megapiksler får du bilder som er så svære at du uten problemer kan bestille plass på den største skyskraperen på Times Square når julesalget nærmer seg.

Tør vi foreslår en opptreden i Adams drakt, med pornopung eller brasiliansk bikinilinje, og teksten ”Bush sucks” midt på bildet?

Nytt minnekort.

Hvert bilde blir vanvittige 78 megabyte i ukomprimert format, så hvis du har forhåpninger om å bruke 64MB-kortet du har til overs må du tenke igjen. Og igjen. 128MB-kortet blir nemlig også i minste laget.

Beskjedne ISO-verdier fra 50 til 400 gjør at paparazzi-bilder i mørket er helt utelukket, men du behøver egentlig ikke bekymre deg.

Hasselblad finner du stort sett blant kunstig lys, enorme mengder sminke, og modeller med like lite klær som de har kjøtt på kroppen.

Og hvis ikke lyskasterne gir nok lys, kan du være sikker på at de hvite tennene til Naomi gjør det. Helt til hun flekker til deg på kjeften fordi det viste seg at du ikke hadde snøring på fotografi likevel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer