Mobilladerne samles til ett rike

EU har lyktes.

Mobilladerne samles til ett rike
Publisert

Vi vet om minst én gruppe som kommer til å grine av denne nyheten: Produsentene av multifunksjonsladere, som sannsynligvis i dette øyeblikk roper "selg! selg!" på børsen, og som kanskje også vurderer en karriere som støvsugerselger.

Den europeiske union har nemlig klart det mange har håpet noen ville klare før eller seinere: Få så å si alle de store mobilprodusentene til å bli enige om én felles standard for mobilladere.

Spagetti-slutt

Det betyr med andre ord at det forhåpentligvis blir slutt på kabel-spagettien som preger familier der noen bruker Nokia, andre bruker Sony Ericsson, og en tredje kanskje bruker Apples iPhone. Det vil også bli slutt på sløseriet som følger med det faktum at mobilprodusentene aldri har blitt enig om én felles ladestandard.

- Folk vil ikke lenger måtte kaste laderne sine bare fordi de kjøper ny mobiltelefon, sier EUs industrikommisær Günter Verheugen ifølge Reuters, og legger til at estimat viser at uønsket mobiltilbehør alene genererer flere tusen tonn avfall i Europa hvert år.

Harmoniseringen, som innebærer opprettelsen av en såkalt EU-norm, kommer til å bruke den allerede eksisterende micro-USB-pluggen. Den benyttes i dag av flere mobiltelefoner, men noen, som for eksempel Apples telefoner, bruker en helt annen standard.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer