Nokia i ekspressfart

Neida, vi skal ikke kalle nye 5800 en iPhone-killer.

Nokia i ekspressfart
Publisert

Ryktene om Nokia 5800 Xpress Music lå som vanlig langt i forkant av den offisielle lanseringen, som skjedde i går kveld. Dette er altså Nokias mye omtalte iPhone-killer. Ai, svarte. Ser dere hvor vanskelig det er?

Det betyr i dette tilfellet ikke så mye annet enn at skjermen er trykkfølsom, som igjen må bety at alle mobiler med trykkfølsom skjerm som ble laget før iPhone, også var iPhone-killere. Så enkelt er det naturligvis ikke.

Muzak.

5800 Xpress Music er som navnet sier utelukkende ment som en musikktelefon. Den vil blant annet inkludere ett års gratis abonnement på Nokias nye musikktjeneste, Comes With Music, som betyr at du kan laste ned så mye musikk du vil fra Nokia Music Store (les mer om dette hos dinside.no).

Med velkjente Symbian S60 i bunn, har Nokia lagt en såkalt "Media Bar" på topp. Det er enkelt og greit en mediemeny, som gir "direkte tilgang til musikk og underholdning" (er ikke musikk underholdning?), eller altså mediefilene dine. Den lenker også til nettleseren, slik at du kan gå rett på nett uten særlig dikkedarer.

Flashy nettleser.

Nokia har med rette gjort et poeng av at deres nettleser støtter Flash-innhold, og går dermed rett i strupen (som det heter på tabloidspråket) på iPhone, som enn så lenge ikke støtter denne standarden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer