Nokia i ekspressfart

Neida, vi skal ikke kalle nye 5800 en iPhone-killer.

Nokia i ekspressfart
Publisert

Ryktene om Nokia 5800 Xpress Music lå som vanlig langt i forkant av den offisielle lanseringen, som skjedde i går kveld. Dette er altså Nokias mye omtalte iPhone-killer. Ai, svarte. Ser dere hvor vanskelig det er?

Det betyr i dette tilfellet ikke så mye annet enn at skjermen er trykkfølsom, som igjen må bety at alle mobiler med trykkfølsom skjerm som ble laget før iPhone, også var iPhone-killere. Så enkelt er det naturligvis ikke.

Muzak.

5800 Xpress Music er som navnet sier utelukkende ment som en musikktelefon. Den vil blant annet inkludere ett års gratis abonnement på Nokias nye musikktjeneste, Comes With Music, som betyr at du kan laste ned så mye musikk du vil fra Nokia Music Store (les mer om dette hos dinside.no).

Med velkjente Symbian S60 i bunn, har Nokia lagt en såkalt "Media Bar" på topp. Det er enkelt og greit en mediemeny, som gir "direkte tilgang til musikk og underholdning" (er ikke musikk underholdning?), eller altså mediefilene dine. Den lenker også til nettleseren, slik at du kan gå rett på nett uten særlig dikkedarer.

Flashy nettleser.

Nokia har med rette gjort et poeng av at deres nettleser støtter Flash-innhold, og går dermed rett i strupen (som det heter på tabloidspråket) på iPhone, som enn så lenge ikke støtter denne standarden.

Den store nyheten er naturligvis at finnene endelig har laget sin første trykkfølsomme mobiltelefon. Det er derfor alle framstiller 5800 som en "iPhone-killer". I den sammenheng kan det være verdt å merke seg at Nokias nyvinning benytter tradisjonell trykkskjermteknologi, og ikke multi-touch-teknologien som altså iPhone besitter. Det er årsaken til at Nokia har inkludert pekepenn med telefonen, ikke et godt tegn for de av oss som hadde håpet vi bare kunne bruke fingrene.

Specs.

Telefonen har ellers en 3.2 tommer stor skjerm i 16:9-format og med imponerende oppløsning (640 x 360 punkter), automatisk rotering av skjermbildet, GPS, såkalt super-3G (HSDPA), Wlan, kamera på 3.2 megapiksler med autofokus og Carl Zeiss-optikk, 3.5mm hodetelefonutgang, minnekort på 8GB og et internminne på 81MB.

Prisen oppgis til 279 euro "før skatter", som kan bety en norsk pris på nærmere 3000 kroner. Hvor vidt den kommer til Norge i år er dog uvisst, men så lenge Nokia Music Store foreløpig er død som ei kirkerotte for norske IPer, kan det jo være at kalenderen viser 2009 før det skjer noe.

Den veier forresten 109 gram. Vi tenkte det var en spennende punchline å avslutte med.

Engadget og Gizmodo har forøvrig hatt hendene sine borti et eksemplar allerede, men er ikke så veldig imponert.

Kilde: Pressemelding fra Nokia

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer