Nuller og enere for supernuller

Denon forsøker å vri bitsene og bytesene ...

Nuller og enere for supernuller
Publisert

Hifi-entusiastene kan krangle så høyttalerkablene og CD-futteralene fyker veggimellom om hvor vidt kabler til 1000 kroner meteren spiller fletta av kablene til 1500 kroner meteren. Det skal de få lov til, så lenge de lar oss slippe unna med rælet til 20 kroner meteren.

Men nå har kabelhysteriet nådd datakablene, og da er det mulig vi må si stopp.

Ny standard?

Denon lanserte nylig den knappe to meter lange Ethernet-kabelen til 500 dollar, eller drøye 2500 norske, surt ervervede kroner. Den skal angivelig være guds gave til - gjett hvem? - jo, hifi-entusiastene.

OPPDATERT: Norsk pris på kabelen er 4500 kroner. Ja, 4500 kroner.

AKDL1 Dedicated Link Cable hører til Denons Link-serie med musikkprodukter, som bindes sammen ved hjelp av Ethernet-kabler - for eksempel fra DVD-spilleren til surroundforsterkeren. Denne superkabelen, som har tatt steget ned fra himmelens aller ypperste produksjonslokaler, skal angivelig garantere at lydoverføringen blir så feilfri som mulig, slik at lyden blir så guddommelig som mulig.

Feil?

To ting om det: Når en overfører data fra én PC til en annen PC via en Ethernet-kabel, finnes det feilsjekkingssystemer i begge ender som sørger for at absolutt alle nullene og enerne kommer fram i riktig antall og i riktig rekkefølge. Tilsvarende feilfri feilkorrigering kan du se langt etter på et stereoanlegg der digitale signaler er involvert, og det er her Denons knallkabel kommer inn i bildet.

Men det Denon glemmer er at Ethernet-kabelen du kan kjøpe på Clas Ohlson er garantert å virke under ekstreme hastigheter, og sannsynligheten for at 4500-kronerskabelen skal gjøre en bedre jobb på en avstand som ikke en gang overstiger to meter synes derfor forsvinnende liten. Her lukter det kabelfanteri på lang, lang vei.

Amazons lesere har luktet lunta. Derfor har de lagt inn falske anmeldelser av Denons Link-kabel som er så morsomme at de kunne gått rett inn i standup-historien.

Sjekk ut anmeldelsene her, mens du fniser litt av Denon.

OPPDATERING: Amazon har nå fjernet Denon-kabelen fra sine nettsider. Det betyr enten at de er på vår side, eller så fikk de litt noia av alle de falske anmeldelsene.

Kilde: Boing Boing Gadgets

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer