Nytt webkamera ser i 3D

Grensen mellom film og virkelighet vil heretter bli hårfin.

Nytt webkamera ser i 3D
Publisert

Å lage 3D-bilder ved hjelp av to webkameraer er gammelt nytt. Det finnes allerede flere ulike programmer tilgjengelig for å få det til.

Det som derimot er nytt, er at du nå kan gjøre dette ved hjelp av ett eneste kamera. Minoru 3D er verdens første webkamera som kan ta opp stillbilder og film i 3D.

Antropomorfisert.

Det nye kameraet, som kanskje aller helst vekker assosiasjoner om tegneserieroboten Wall-E, er utstyrt med to kameraer.

Et medfølgende program vil sørge for å mikse de to bildene fra hvert øye, resultatet er en 3D-effekt slik du iakttar verden real life.

Så fremt filmen eller bilder er tatt opp med Minoru 3D-kameraet, vil du kunne også kunne oppleve den tredimensjonale effekten uavhengig av nettleser eller program. Men du vil trenge 3D-briller med tofargede brilleglass ...

Mer levende.

Mange bruker webkamera for å snakke med sine nærmeste, å kunne se den andre i full 3D vil nok uten tvil komme til å gjøre den interaktive opplevelsen mer levende.

For ikke å snakke om hvor mye mer levende Youtube kunne blitt, uten at det egentlig vil koste så mye å lage filmene i 3D.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer