Og vips så var den borte

Mobilen du egentlig ikke vil beholde.

Og vips så var den borte
Publisert

Det er kanskje på tide at de enkle mobiltelefonene ikke bare markedsføres mot pensjonistene. Det kan fort tas som en fornærmelse, og en som en påstand som at de ikke husker hva ... nei, jeg aner ikke hvor denne setningen skal stoppe, jeg heller.

Amerikanske Hop-on har laget enda en overforenklet mobiltelefon, men de inkluderer heldigvis "barn, tenåringer og verdensturister" i listen over potensielle kjøpere. Kan vi få legge til "alkoholforgifta byvankere som mista mobilen sin et sted mellom

Bruk meg - kast meg.

Det som skiller denne mobilen fra andre, tilsvarende modeller, er at den er laget for å brukes - og forsåvidt også kastes eller resirkuleres.

Med en prislapp på drøye hundrelappen kan Hop 1900 plukkes opp på det amerikanske kontinent i dagligvarebutikker og kiosker, og det følger med SIM-funksjonalitet på kjøpet.

Ettersom kjøperen betaler med kontanter og ikke etterlater seg andre spor enn et mistenkelig nikk til ekspeditøren, vil potensielle ransmenn og profesjonelle leiemordere fryde seg helt inn til ryggmargen.

Europeiske prøvekaniner.

Hop 1900 ble nylig vist fram under telekom-messa CTIA i Las Vegas, og gjorde ifølge produsenten stor suksess - så stor at en europeisk distributør har kjøpt 10 000 eksemplarer av mobilen for å teste markedet.

De tekniske spesifikasjonene til Hop 1900 er naturligvis elendig, men bra nok til at du får ringt for eksempel nødnummer, enten i form av 112 eller 113, eller mammas og pappas nødkontanttelefon.

Skjermløs.

Tatt i betraktning at mobilen mangler skjerm er det fascinerende å lese at den har telefonbok med plass til 100 nummer, i tillegg til hurtigringing med plass til hele 90 snarveier. Hop 1900 har en snakketid på tre timer og standbytid på 240 timer, og har 12 forskjellige ringetoner.

Den har dessuten telefonihistorikk, og lagrer informasjon om 20 tapte, 20 inngående og 10 utgående samtaler. Men den mangler altså skjerm. Betyr at det at en må ringe opp alle tapte anrop og spør "hvem er du og hvorfor ringte du?"?

Så mange spørsmål, så få svar. Kanskje kommer den til Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer