Pengegaloppen

Hvis du er rik nok, kan du bestille det meste. Som for eksempel denne gullkledde MP3-spilleren.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Forskjellen på deg og meg og en mann eller dame med obskønt mye penger, er at de kan bestille stort sett hva de vil — uten at det en gang eksisterer før det bestilles.Den russisk-kanadiske milliardæren og eieren av Formel 1-laget Midland, Alex Shnaider, satt sannsynligvis i sin 4000 kvadratmeter store penthouse-leilighet på Manhattan og kjedet seg litt, da han fant ut at han ville bestille verdens dyreste MP3-spiller.

Dollar på dollar.

Men en iPod til 3700 kroner er ikke rare greiene når du holder peisen i live med 1000-dollar-sedler. Derfor må en gjøre ting selv.Tyske TrekStor tok oppdraget, og kom opp med et fengende navn og en fengende pris. Navnet er «i.Beat organix Gold» (mye penger kan som kjent ikke alltid kjøpe god smak). Og prisen på Der wertvollste MP3-player der welt?Småpene 20 000 amerikanske dollar.

Trykk på bildene til venstre for store bilder av spilleren, tatt på CeBit-messa i Tyskland.

Hvis du nå tenker MP3-spilleren har innebygget 400 gigabyte harddisk, intelligent børsrådgiver og tenningsnøkkel til Ferrarien — så tar du feil.

Beskjedne spesifikasjoner.

Hvis du derimot tror den har 1 gigabyte lagringsplass, radio, 25 timers batteritid, og et kabinett i — hold deg fast — plastikk, så har du rett.Plastikkhuset er derimot dekket med 750 gull i 18 karat, og 63 en-karats diamanter. Slike ting har en tendens til å dra opp prisen en smule.Huset til spilleren ble laget av en juveler i Tyskland, som brukte 100 arbeidstimer på prosjektet. Det er drøye tre arbeidsuker for min egen del, men noe sier meg at jeg sitter igjen med langt dårligere fortjeneste enn TrekStor og juveleren.Les mer om herligheten på TrekStors hjemmesider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer