Readius er en ny type mobil

Har en skjerm som kan rulles ut.

Foto: polymervision
Foto: polymervision Vis mer
Publisert

Philips viste frem en prototype av Readius allerede i 2006, men først nå begynner den å ta form og friste med lansering i løpet av året. Vi snakker ikke bare om en vanlig ebok-leser, som det ved første øyekast kan ligne på, men også om en fullblods mobiltelefon.

Telefonen er den første i verden med en skjerm som kan rulles ut når du vil oppdatere deg på de siste nyhetene, bloggene, eller lese e-post. Skjermen har en størrelse på hele fem tommer og oppløsning på 320 x 240 piksler og er av såkalt elektronisk papir. Dette gjør at du fint kan lese på den i dagslys, i tillegg til at den bruker veldig lite strøm.

Det er nederlandske Polymer Vision, et selskap delvis eid av Philips, som har snekret sammen Readius. Daglig leder Karl McGoldrick håper at de i løpet av en fem års tid vil ha utviklet en mobiltelefon med en fargeskjerm på åtte tommer som kan vise video. Et nummertastatur står også på lista over ting de håper å få på plass om ikke så lenge.

Foreløpig må vi klare oss med svart og hvitt og enkle tegninger, men Readius skal i det minste være utstyrt med 3G og EDGE. Meningen er at e-post, nyhetskilder og e-bøker du setter opp på datamaskinen hjemme, skal synkroniseres med Readius over nettet. Den ser dog ikke ut til å være utstyrt med nettleser, men kanskje det dukker opp i neste versjon.

Readius måler 100 x 56 x 21 millimeter og veier 150 gram.

Prisen er foreløpig ikke kjent, men i følge McGoldrick vil den koste like mye som en high-end-telefon.

Se video:

Kilder: reuters, mobilegazette

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer