Si hei til Garmin Nuvifone

GPS-mobil med trykkfølsom skjerm og super-3G.

Foto: Garmin
Foto: Garmin Vis mer
Publisert

2008 ser ut til å bli året da GPS (Globalt posisjoneringssystem) virkelig gjør sitt inntog i håndholdte duppeditter, og det har gitt Garmin blod på tann. Nå lanserer produsenten en avansert mobiltelefon - med innebygd GPS-navigasjon, selvfølgelig.

Telefonen går under navnet Nüvifone og kommer med en stor trykkfølsom skjerm på 3.5 tommer. Siden den ikke har nummertastatur vil all navigasjon foregå med fingrene på skjermen. Ved oppstart får du tilgang til ikonene Call, Search og View Map (se bilder til venstre under annonsen).

Under panseret finner du HSDPA (Super 3G), nettleser og epost-klient. Du kan søke etter for eksempel "restaurant" på Google og søkemotoren vil gi deg svar etter hvor du befinner deg i verden. Dette takket være Google Local Search.

Hvis du har brukt GPS-enheter fra Garmin før vil du straks finne deg til rette. Programvaren skal være den samme som brukes i Nüvi-modellene. Straks telefonen dockes i bilfestet vil GPS-funksjonene aktiveres og hands-free bli slått på. Stemmeinstruksjoner og automatisk kalkulering av ny rute når du kjører feil er noe av det telefonen har å by på.

Trykk her for våre GPS-tester!

Den kan til og med finne igjen bilen din på parkeringsplassen ved å markere posisjonen hvor den sist ble fjernet fra bilfestet.

Nüvifone kommer også med integrert kamera, men siden antall megapiksler ikke er nevnt noe sted er det nok ikke snakk om et mobilkamera i toppklassen. Bildene du knipser blir geotagget slik at du automatisk får oversikt over hvor du tok dem.

Du kan også bruke telefonen som musikk- og videospiller.

Garmin Nüvifone vil lanseres i løpet av tredje kvartal. Prisen er foreløpig ikke kjent, men forhåpentligvis får vi vite mer om et par uker - da telefonen skal vises frem under årets 3GSM-messe i Barcelona.

Her er telefonens offisielle hjemmeside.

Kilder: gizmodo

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer