Sony Ericsson med dobbelsikring

Kameramobil for voksne og spillmobil for kidsa.

Sony Ericsson med dobbelsikring
Publisert

Det var ikke så mye bevegelse blant journalistenes øyebryn under dagens presselansering fra Sony Ericsson i Oslo, men litt luftig blafring ble det da antall megapiksler på innsiden av nye C905 kom opp på skjermen.

8.1 megapiksler er nemlig ikke hverdagsmat for mobiltelefoner, og definitivt mobilkamerarekord i Norden.

Kontraster.

C905 er den første slidermobilen i Sony Ericssons Cybershot-serie, og har som forventet både autofokus og blits. Ansiktsgjenkjenning skal gjøre det enklere å fokusere på ansiktet og ikke bakgrunnen, mens den nye Smart Contrast-funksjonen skal forhindre at mennesker (og ting) drukner i skygge når bildene tas i motlys.

Ikke for første gang påstås det at en mobiltelefon skal kunne erstatte, eller i det minste holde følge med, et vanlig digitalkamera, men det gjenstår fortsatt å se om optikken i C905 klarer holde tritt med megapikslene, og hvor rask mobilen er i bruk.

Specs.

Andre ting du behøver vite om C905 er at den har en 2.4 tommers ripefri skjerm, Wlan, super-3G og 3G, assistert GPS, 2GB minnepinne i Memory Stick Micro-format, og at den kommer i to fargekledninger - svart og sølv. Den småtykke telefonen kommer etter hvert også i "koppergull", så hvis du har planer om å fargekoordinere soverommet med mobilen kan du jo vente litt.

Prisen på C905 er foreløpig ikke kjent, men den plasserer seg garantert i det øvre prisskiktet når den kommer i løpet av fjerde kvartal

Over til spill.

Nokia valgte for ikke så lenge siden å ta steget inn på spillmarkedet igjen med sitt N-gage-konsept, og nå velger også Sony Ericsson å prøve seg, om enn i noe lettere utgave.

Slidermobilen F305 etteraper så vidt teknologien som har gjort Nintendo Wii til en heidundrandes salgssuksess, riktignok i forenklet utgave. Bevegelsesteknologi skal gjøre det festlig å spille bowling, fiskestang- og hestejockeyspill ved å simulere bevegelsene som kjennetegner hver aktivitet.

Du får med tre bevegelsesspill på kjøpet (som nevnt over), i tillegg til sju vanlige spill. Det vil også være mulig å laste ned flere spill via PlayNow-tjenesten.

Rimelig.

F305 har to-tommers skjerm, stereohøyttalere, og tilbyr en påstått spilletid på åtte timer. Er du virkelig hekta kan du koble til den nylanserte, ekstra batteripakken, som festes til nøkkelknippet og tar knekken på den verste abstinensen.

Prisen på den heller beskjedent spesifiserte F305 er heller ikke kjent, men antas å ligge på rundt 170-180 Euro uten moms når den kommer i tredje kvartal i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer