Spinn rundt med ny mus

Med Orbita kan du skrolle i alle retninger.

Spinn rundt med ny mus
Publisert

Datamusa har ikke forandret seg stort gjennom tidene. Den har så å si vært skjermet fra nytenkning, sett bort fra noen små justeringer her og der (fasong, bruk av trådløs teknologi etc.)

Den helt nye musa Orbita fra Cyber E Sport, bringer i så måte med seg en helt ny måte å bruke en datamus på.

På tvers og på langs.

Orbita er et slags stort scrollehjul som gjør at du kan navigere både vertikalt og horisontalt, i tillegg til å zoome objekter inn og ut. Og i motsetning til tradisjonell mus, som hakker når du styrer, så skal Orbita gli helt «smoothly» over skjermen. Noe av det mest iøynefallende er kanskje mangelen på høyre -og venstreknapp.

I stedet er det meningen at du skal venstreklikke på den største knappen på toppen, mens du høyreklikker ved å skyve musa i hvilken som helst retning – noe som skal være enklere og mindre belastende for fingerleddene.

For hvem?

Ifølge produsenten skal den nye musa være perfekt for nettsurfing, audio - og videoredigering, navigering i Google Earth og spill.

Orbita er ventet lansert i januar 2009 til en prislapp på $98.50 (ca 655 kr).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer