Stemmestyrt GPS

Slipper å trykke for å komme fram til mål.

Stemmestyrt GPS
Publisert

Greit, dette er ikke den første GPS-en med stemmestyring. Blant annet har Garmin en navigasjonenhet som skryter av at du kan snakke til maskinen istedenfor å trykke på knappene.

Nå blir immidlertid en GPS lansert i Korea som kan skryte av en langt mer sofistikert stemmestyring, som gjør at du virkelig kan komme deg fra A til B uten noen trykking.

Imponerende ordbok.

Den nylanserte GPS-en fra Finedrive har støtte for hele 450 000 ord, og skal være mottagelig for en lang rekke kommandoer – men enn enkle ord som ”kart” og ”zoom”.

Om den kommer til Norge med det første er selvfølgelig en annen sak. Den har nettopp blitt vist fram hos ETRI (Electronics and Telecommunications Research Institute), men veien derfra og hit til oss er nok ganske lang.

Det kan allikevel være en spennende utvikling å følge, da flere og flere har vært kritiske litt uoppmerksomme bilister som heller trykker seg gjennom menyer enn å følge med i trafikken.

Kilde: Aving

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer