TEST: iFly VAMP

Vi har testet denne flyvende fluen – med flaksende vinger og alt.

Foto: & video: Per Ervland
Foto: & video: Per Ervland Vis mer
Publisert

Hvor mange ganger har du irritert deg grønn på idiotiske fluer som fortsatt ikke har skjønt forskjellen på luft og et vindusglass? Den monotone summingen avbrutt av små dunk mens den forgjeves prøver å komme seg ut i naturen.

Vi har i hvert fall latt oss irritere av de små insektene, og forbanner dens eksistens daglig. Men istedenfor å gå på fluejakt har vi heller testet denne flyvende dingsen: iFly VAMP.

En håndfull batterier.

Denne lille isoporklumpen er formet som en flue, og lover oss 10 minutter med herlig aeroglede etter kun 20 minutter lading. Fluen lades enkelt og greit opp ved å plugges til kontrollen med en liten kontakt. Ingen kabelspagetti, altså – bra!

Men uten kabler får vi heller ikke strøm, og kontrollen må ty til batterier for å gi energi til vår småfulle husflue. Seks (ja, seks!) standard AA-batterier må til for å lade det lille beistet. Forhåpentligvis holder batteriene en stund, uten at vi kan si det for sikkert. Altså: Kjøp oppladbare batterier!

Flaksende papirfly.

I bruksanvisningen står det klart og tydelig at den er egnet for utendørsbruk, og det er ikke en underdrivelse. I motsetning til tidligere flygere vi har testet tidligere, har denne absolutt ingen sjanse til å kunne lette fra stillestående posisjon.

Det lille insektet må kastes bortover som et papirfly, og med gassen i bånn flyr den bortover – litt som en måke full på hjemmebrent.

For dette er absolutt ikke en grasiøs liten kar. Den trenger noen meter på å få en tilnærmet stabil linje, og hvert eneste lille vindkast kaster den rundt som en liten fjortisgother på Manson-konsert. Vingene er tross alt laget av veldig tynn plastfilm, og hele dingsen veier ikke mer enn et par hundre gram.

Den elektroniske fluen er i tillegg utstyrt med to sterke LED-lys som øyne. Produsentene skryter av hvordan det sterke lyset gir en helt ny flyfølelse når du flyr i mørke omgivelser, men et var for lyst ute til at vi fikk testet påstanden.


Krasj.

Selv om det kanskje ikke var det letteste beistet å manøvrere, var det allikevel en viss glede å fly den – selv når den krasjet i veggen. Produsentene skryter av en ”virkelighetsnær flyopplevelse”, og trekker fram de flaksende vingene som et av hovedpoengene. Og det er nettopp det som gjør det morsomt å fly denne greia inn i veggen – gang på gang.

Vi hater jo tross alt fluer!

Så hvis du også har et infernalsk hatforhold til alt som heter fluer kan dette være en ting for deg. Den gir deg tross alt godt og vel de ti minuttene med flytid som blir lovet, og med en prislapp på 299 kroner hos Komplett, er det ikke mange penger det er snakk om.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer