Tid er fortsatt penger

Mye penger.

Tid er fortsatt penger
Publisert

Er det mulig å ha suksess i klokkeindustrien hvis ikke du er ko-ko (i overført betydning) og har adresse i Sveits? Tja, er det mulig å bli pave hvis du er protestant?

Zenith er veldig sveitsisk, og lager stort sett klokker der prislappen har så mange nuller at det ser ut som "0"-tasten har hengt seg opp på tastaturet. Deres siste mesterverk i Defy Xtreme-serien er intet unntak.

For 350 000 Euro, eller 2.7 millioner kroner, kan Defy Xtreme Tourbillon ZERO-G El Primero bli din, som i praksis vil bankens sin, siden de ordnet lånet.

Som de to siste ordene antyder er El Primero, som betyr noe sånt som den viktigste på norsk, klokkeprodusentens aller ypperste, og det sier litt når vi vet at Zenith har laget klokker siden 1865.

El Primero tilhører den såkalte tourbillon-kategorien, en mekanisme som sørger for at urverkets presisjon ikke forstyrres av gravitasjonen eller andre ytre forstyrrelser. De observante vil se at akkurat denne modellen har ZERO-G i modellbetegnelsen. Det betyr ikke at klokka opphever tyngdekraften, men at tourbillon-delen har blitt videretutviklet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer