Tidløs - ikke verdiløs

Ville idéer blir virkelighet hos Romaine Jerome.

Tidløs - ikke verdiløs
Publisert

Vi trodde den sveitsiske urmakeren Romaine Jerome hadde nådd sitt absolutte høydepunkt med de fantastiske Titanic-klokkene, men, sannelig, Jerome har kontakter så dypt ned i undergrunnen at vrakplyndringen fortsatt ikke er over.

Skjønt, vi skal ikke i dybden denne gang. Vi skal i høyden. Langt, langt opp i høyden.

Månelyst.

Nøyaktig hvor høyt forstår du forhåpentligvis når du får vite navnet på klokkesamlingen - Moon Dust. Joda, det stemmer.

Romaine Jerome har laget en mildest talt spektakulær hyllest til den første månelandingen i 1969. Vi burde forresten skrive månelanding i anførselstegn. Alle vet, og med "alle" mener vi han fyren i kjeledress som står utenfor 7-Eleven og vil selge oss timeshare-leiligheter i Reykjavik, at månelandingen ble regissert av Roman Polanski med Ronald Reagan i én av sine første hovedroller.

Ekte vare.

For det første er selve klokke-chassiset laget av smelta stålbiter fra det vi antar er returmodulen til Apollo 11, fartøyet som ble brukt av blant andre Neil Armstrong og hans makker, den evige toeren Buzz Aldrin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer