Toshiba lanserer slank smarttelefon

Avansert og stor skjerm, HDTV-teknologi, og bedre tilpasset verdens mest populære nettsteder. Får den Steve Jobs til å skjelve?

Toshiba lanserer slank smarttelefon
Publisert

Toshiba lanserte i går sin nyeste smarttelefon, TG01. Flere utenlandske tekno-nettsteder tror den kan seile opp som en hard konkurrent til både iPhone, Samsung Omnia og HTC Touch HD.

For deg som ser ting klarest i prosenter, så kan Slashgear melde at TG01 har åtte prosent større skjerm enn Touch HD. Og Dvice kan fortelle at den med sine 9,9 mm er slankere enn iPhonen, som er 1,23 cm.

Rist løs.

Foreløpig finnes det ikke så mange spesifikasjonene å oppdrive. Men den skal ha noen gøyale funksjoner, slik som et avansert akselerometer.

Ved hjelp av denne funksjonen kan du riste på telefonen for å besvare og avslutte samtaler, samt gå tilbake til hovedmenyen. Du kan også bruke akselerometeret til å rotere skjermen.

Smarttelefonen er videre utstyrt med en virtuell styreflate som gjør at du kan navigere komplekse websider i IE Mobile 6, som leveres med full flash-støtte. Den har også direkte tilgang til ikke rent lite besøkte tjenester som Facebook, Google og YouTube.

Avansert skjerm.

Skjermen er integrert med noe av Toshibas HDTV teknologi, som farge, dynamisk gammakorreksjon og kontroll for LCD-bakgrunnsbelysning.

Andre fakta:
- 4,1-tommers stor trykkfølsom skjerm (800 x 480 piksel)
- HSDPA-tilkobling
- GPS
- WiFi
- microSDHC-kort med plass til 32GB

Toshiba forventer å gjøre TG01 tilgjengelig i Europa en gang i sommer. Pris er foreløpig ukjent, men ifølge ryktene skal den ligge i samme prisklasse som Touch HD og iPhone 3G.

Kilde: slashgear.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer