VertiPod flyr høyt

Fremtidens Segway.

VertiPod flyr høyt
Publisert

Flygende biler er foreløpig bare en ønskedrøm, men dersom Pete Bitar i selskapet Air Buoyant får det som han vil, flyr vi snart rundt i lufta alle mann.

Flygende Segway.

Air Buoyant er i gang med å utvikle en flygende plattform som har fått navnet VertiPod. Fremtidsbilen fungerer på mange måter som en Segway, for eksempel må du lene deg i den retningen du ønsker å fly.

Maskinen får krefter fra en motor på 440 kubikkcentimeter som drives av bensin eller etanol. Selve propellen er plassert på bunn av maskinen, som et slags opp-ned-helikopter. Motoren dras i gang på samme måte som du starter en gressklipper.

Når du er i lufta støttes du opp av en ryggstøtte, og holder i styrespakene som er lett tilgjengelig i hoftehøyde. VertiPod er ment å fly 4,6 meter over bakken og har en topphastighet på 64 km/t, så her kan det faktisk gå ganske kjapt unna.

Planen er å selge VertiPod som et byggesett til 54.300 kroner. Flygebilen sikter seg inn på blant annet grensepatruljer, men vil også kunne kjøpes av hvermannsen.

Det er foreløpig høyst usikkert når vi kan forvente å se naboen stige ut av garasjen i en nyinnkjøpt VertiPod.

Kilde: dvice

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer