Vi har prøvd Nexus One

Googles Android operativsystem og HTC. Har vi en vinner?

Knappene er nokså godt kjent for Android-brukere, men har et elegant preg over seg. Foto: Thomas Marynowski
Knappene er nokså godt kjent for Android-brukere, men har et elegant preg over seg. Foto: Thomas Marynowski Vis mer
Publisert

Google og HTC har altså lansert sin første mobil i felleskap. Nyvinningen har selvsagt den nyeste versjonen av operativsystemet Android (=Googles) under panseret, og ble for første gang vist fram for to dager siden.

Nå har vi altså prøvd den.

Typisk HTC-følelse

Det er ingen overraskelse at Nexus One kjennes HTC-aktig ut i hendene, og vi mener dette som et kompliment.

Det taiwanske selskapet har den siste tiden virkelig vist seg som en ekstremt relevant designer av solid, velfungerende maskinvare. Og Nexus One er intet unntak.

Den er slank, elegant og ligger godt i hånden. Byggefølelsen er solid, men samtidig er telefonen temmelig lett. Nexus One er ikke nødvendigvis en mobil som tiltrekker seg umiddelbar oppmerksomhet, den grå fargepaletten gjør den litt mer anonym, men på en selvsikker, komfortabel måte. Den er en fin telefon som ikke ser seg nødt til å være flashy.

Designet er nokså minimalistisk. Nedenfor skjermen finnes det fire trykksensitive knapper som åpner menyer, søk, hjemmeskjermen og går tilbake i menyene. Nedenfor disse igjen sitter en trackball, godt kjent fra andre Android-telefoner fra HTC. Som vi heller ikke får nevneverdig bruk for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer