Publisert

"- PCen vil aldri slå an til hjemmebruk."

Denne fantastiske spådommen kom fra Ken Olsen i 1977, som på den tida var president og grunnlegger av Digital Equipment Corp (DEC), et firma som spesialiserte seg på gigantiske maskinparker til næringslivet.

= FAIL.

"- iPod vil floppe."

I et intervju med avisa The Daily Telegraph i februar 2005 kom rikingen og Amstrad-mogulen Alan Sugar med følgende spådom: "Next Christmas the iPod will be dead, finished, gone, kaput."

= FAIL. Amstrad går det derimot ikke fullt så bra med...

"- Spam is dead."

Bill Gates var kanskje litt vel optimistisk på World Economic Forum i 2004.

Sett i ettertid er det bare å ta et kjapt blikk i innboksen vår for å konstatere at spådommen: "Two years from now, spam will be solved"

= FAIL

Atomdreven støvsuger?

50-tallet var en herlig tid der man trodde at kjernekraft ville løse alle problemer, og der få - om noen, tenkte på konsekvensene av radioaktivitet.

Alex Lewyt, var president i sitt eget støvsugerfirma og utbasunerte til New York Times at "Nuclear-powered vacuum cleaners will probably be a reality within ten years."

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer