Publisert

Jula er først og fremst en tid for latskap, så hvilken bedre måte å feire dovne dager på med en juletre-projektor?

"Treet" er akkurat like hjemmelaget som det ser ut, og selv om det ser billig ut - og er billig - så har det én stor fordel: Du kan veksle mellom lite og stort tre i løpet av et øyeblikk.

Trenger du et lite juletre mens dere åpner pakkene flytter du plastrør-projektoren nær veggen, trenger du et større tre er det bare å flytte den lenger unna.

Hvis du virkelig vil være oppfinnsom kan du projisere bildet på et lerret midt i stua, slik at hele familien kan gå rundt likesomtreet mens de synger liksomjulesanger og er liksomglad for at noen i familien er så gjerrig at de ikke kunne kjøpe et skikkelig tre.Dette grønne øko-treet påstås å være rundt 80 prosent mer miljøvennlig enn treet du akkurat tok livet av i skogholt i utkanten av hjemkommunen din, først og fremst fordi det lages ved hjelp av en produksjonsprosess som knapt bruker energi.

Treet er designet av Bruno North, og kommer i flere forskjellige størrelser - og priser.

Det billigste koster 330 kroner, det dyreste på 2.3 meter koster hele 7700 kroner.

Det koster som kjent å være miljøvennlig.De som kan sin tegneseriehistorie vet umiddelbart hvem og hva "Knøttene" er, og seriens tilbaketrukne hovedfigur - Charlie Brown.

Dette er en modell av treet han dukket opp med til skolens juleforestilling, som han hadde fått i oppdrag å finne.

Det er kanskje ett av de stusseligste juletreene vi har sett, og er nesten like trist som slutten på tårepersa The Champ.Her bør du holde tunga rett i munnen, først og fremst for å unngå barnåler i halsen. Det unike med dette treet er hjelmen helt på toppen, som befinner seg der julestjerna skulle stått.

Det er samme hjelmen som hovedpersonen fra Halo-spillserien aldri forlater huset uten, og ettersom ingen ser ut til å vite hvem Jesus er, eller hvorfor vi egentlig feirer jul, er det kanskje like greit at den virtuelle helten Master Chief tar over tronen - eller kronen - på toppen av treet.Den drikken som først og fremst forbindes med jul er akevitt, så kanskje dette glass-treet burde vært laget av tomme akevitt-flasker - og ikke øl-flasker.

Men akevitt-flaskene er ikke grønne, så da har en allerede rettferdiggjort at det her er brukt over 100 ølflasker av typen Grolsch.Finnes det noe som sier jul mer enn elektroniske komponenter? Det må i så fall være rustne spiker eller gamle bildeler.

Dette er det ultimate nerde-juletreet, og istedenfor å dandere treet med skinnende kuler og engler i gull, har vedkommende som står bak kretskortgrana kastet på gamle minnebrikker, hovedkort og annet krimskrams som en gang sto i en datamaskin.

Rørende.Aluminium finnes overalt, men har de siste tiårene stort sett holdt seg langt unna juletreet. Helt til nå.

For snaue 3000 kroner kan du plukke ut et skinnende aluminumstre fra Hammacher Schlemmer eksklusive varekatalog.

Den 2.1 meter høye og 9 kilo tunge sølvhvite julefeiringen er en remiks av "de futuristiske aluminiumstreene fra 1950-tallet", da alle trodde framtida bare ville bestå av foredlet metall.Ta i da, mann.

350 kunstige trær, 70 personer og fem dager. Det er nøkkeltallene for dette kjempetreet, som til slutt ble rundt sju etasjer høyt.

Kjempen står plassert i et land som kanskje ikke først og fremst forbindes med julefeiring, nemlig Kina, men ble naturligvis ikke laget for å feire jula. Treet ble laget for å introdusere Kinas svar på Gule Sider ...

Godt å se at ikke folk glemmer forretningsteften midt i høytiden.Hammacher Schlemmer synes ikke det er nok med et aluminiumstre.

Ingen juletresamling er nemlig komplett uten et tre som står opp ned. Det er egentlig laget for å stå i utstillingsvinduer, men er du eksentrisk nok er det ingen grunn til at du ikke kan sette det foran peisen i hovedstua - bortsett fra at det akkurat nå er utsolgt, og at det veier nesten 40 kilo.

3700 angivelig livaktige PVC-greiner og hele 800 lys er det som skal til for å få treet til å gløde, akkurat som kona gjør når du kommer hjem med et tre som, bokstavelig talt, er helt motsatt av det hun ønsket seg.Dette Pac-Man-juletreet har vi allerede skrevet om på dingz.no tidligere, men julen er en tid for gjentakelse og tradisjon, så én gang til skader ikke.

Treet står plassert i Madrid sentrum, og har bevegelige Pac-Man-figurer som feirer det legendariske dataspillet som kom til verden for 27 år siden.

God jul!

Flere festsaker her!Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer