Publisert

Den som vil tolke disse kunstverkene politisk vil ikke ha noe problemer med å finne dekning for påstander som "forbrukersamfunnet er skadelig" og "søppel er begynnelsen på slutten".

Greit nok. Men alle leire kan la seg imponere over teknikken. Gjennom ekstremt detaljert og nitidig arbeid arrangeres søppelet på en slik måte at når en setter en eller flere lyskastere på søppelhaugen, danner deg seg fantastiske mønster - som motorsykkelen over.

Verket er laget av Shigeo Fukuda og heter "Lunch With A Helmet On" (1987). Det er satt sammen av 848 kniver, gafler og skjeer.

Trykk på PLAY på videoen under for videobevis hvis du tilhører tvilerne, eller trykk på bildet over for å gå videre til neste kunstverk.Tim Noble og Sue Webster er to britiske kunstere som lever og jobber sammen, og ingen av dem går noensinne ut med søppelet.

Motivene er ofte av paret selv, og bærer småironiske titler som "Dirty White Trash (With Gulls)", som er navnet på installasjonen over. Den er fra 1998, og er laget av seks måneders privat skrotsamling. Vi håper de ikke fikk besøk av svigerforeldrene i løpet av den perioden.Mer fra Tim Noble og Sue Webster. Verket har fått tittelen "Real Life Is Rubbish" (det samme, kunne vi føyd til, kan en si om såpeoperaer på TV3 på formiddagen), er fra 2002, og består nok en gang av søppel samlet inn fra parets private husholdning."Real Life Is Rubbish" sett fra en annen vinkel.Ingen skal si at ikke Noble og Webster ikke har humor. Nøyaktig hvilken aktivitet de holder på med er ikke så vanskelig å se i "HE/SHE" fra 2003.

De klarte vel ikke holde seg.Slik ser søppelskulpturen som produserer skyggespillet på veggen i "HE/SHE" ut i dagslys.Dette bildet er det ingen som vet hva heter eller hvem som har laget, men vedkommende har opplagt en forkjærlighet for stekepanner og kjøkkenredskaper, og kanskje den franske post-impresjonistiske billedkunstneren Henri de Toulouse-Lautrec.

Trykk for her å komme tilbake til hovedsida!Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer