Aktiv 16-åring laget radioaktiv PC

Ok, den er ikke egentlig radioaktiv, men den burde vært det.

Aktiv 16-åring laget radioaktiv PC
Publisert

Da atomkraftverket i Tsjernobyl smeltet som en vannis i sommervarmen for mange, mange år siden, oppførte sovjetiske myndigheter seg omtrent like ærlig som Komiske Ali: Hæh? Atomulykke? Å nei du, oi, se der borte, se en sommerfugl!

En 16-årig PC-modder med kallenavnet FrooP var ikke engang født det året da alle lærte at surt nedbør ikke er regn med humørsvingninger, men han har likevel klart å skru sammen en PC som etteraper det gamle, russiske atomkraftverket med stor presisjon.

Spillvirkelighet.

Prosjektet har tatt rundt et år å fullføre, men tro ikke at FrooP forholder seg til virkelighetens Tsjernobyl. Fordi han er 16 år forholder han seg i hovedsak til katastrofeområdet slik det framstilles i et spill, nærmere bestemt førstepersonskyteren S.T.A.L.K.E.R..

Greit, han har brukt faktiske bilder fra Tsjernobyl, og han brukt Googles 3D-program "SketchUp" for å designe den - la oss være ærlig - forferdelig stygge PCen.

Tro kopi.

PCen har fått navnet Unit 4 etter reaktoren som smeltet i 1986, og kan naturligvis åpnes slik at det er mulig å stirre lukt ned i innmaten som ble sendt dit ikke engang pepper'n gror.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer