Betong er et annet ord for stopp

Her er det ingen bønn for bilistene.

Betong er et annet ord for stopp
Publisert

Si "fartsdump" til en bilist som har dårlig tid og du skal få se hvordan øynene til fanden selv ser ut. Det er fordi noen bilister verken vet sitt eget eller andres beste.

I Kina er det først og fremst myndighetene som vet innbyggernes beste. Det resulterer i veihindringer som denne.

Stopp!

I ShanXi-provinsen i OL-landet har de som representerer makta virkelig gått grundig til verks. I steden for en simpel asfaltforhøyning i veibanen har de bygget en 30 meter lang og 60 centimeter høy betongforsering som tvinger selv de mest fartsglade bilistene til å senke farten.

Betongkolossen ligger tungt og godt midt på Jing Zhuang-motorveien - jada, motorveien - og hvis du sjekker bildet over og til venstre kan du se tydelige merker etter bilister som har overvurdert sitt eget dybdesyn og undervurdert kinesiske myndigheters evne til å få det som de vil.

Ikke bare nedjusterer en gjennomsnittshastigheten betraktelig, en sørger også for å luke ut tungtransport og annet ræl som en av ukjente grunner ikke ønsker seg akkurat der.

Det er med andre ord ikke bare informasjonsmotorveien som styres med jernhånd i Kina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer