Bil-lig musikk

Nå slipper du å plystre til radioen mens du kjører.

Bil-lig musikk
Publisert

Japanerne har en egen evne til å komme opp med idéer som verden enten ikke trodde var mulig å gjennomføre, eller som verden ikke helt så behovet for.

Denne bilveien tilhører nok siste kategorien.

Tonedøv.

Den såkalte melodiveien finnes tre forskjellige steder i det oppfinnsomme landet i øst - Hokkaido, Wakayama og Gunma hvis du har tenkt deg til Japan - og består av en rekke horisontale riller i veien.

Avstanden mellom rillene varierer mellom seks og 12 millimeter, og når en passerer dem vil de produsere lyd i ulik tonehøyde, avhengig av avstanden. Dess kortere avstand, jo høyere tone, og, på samme måte, dess lengre avstand, jo lavere tone. Spre rillene langs veien og du kan lage melodier så vakre at selv Lene Alexandras popmesterverk må bøye seg i støvet.

Omvendt hensikt?

Greit, det er ikke helt sant, som videoen under viser. Lyden høres ut som en litt sløv drill som forsøker å trenge gjennom en porøs vegg, men det vil helt sikkert vært irriterende nok til at du holder deg våken - akkurat som de durende markeringsstripene endel veier i Norge er utstyrt med for å hindre at du skeiner av veien idet du sovner til nattradioen på NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer