Bjeff og du får svar

IQ-testen for hunder? Voff.

Bjeff og du får svar
Publisert

Bikkja er menneskets beste venn, av den enkle grunn at den henter tøflene dine. Det gjør ikke ekornet, og det gjør ikke katten. Punktum.

Men hvor smart er menneskets best venn? Doggy IQ Test kan gi deg svaret, eller gjøre både deg og bikkja veldig forvirret.

Psyk psykologi?

Hvis bikkja di løser tredjegradslikninger på kvelden behøver den ikke testen, men hvis den sitter fast i døra for tredje gang på rad med på en pinne på tvers i munnen kan det være greit å sjekke.

Testen er utviklet av professor i psykologi ved universitetet i British Columbia, Stanley Coren, og ser ut til å være ment i fullt alvor. Coren har tidligere skrevet monumentale verk som "How to Speak Dog" og "The Intelligence of Dogs", og stakkars kona hans som må se seg slått av en hund når det kommer til å diskutere Irak-krigen og presidentvalgkampen i stua i helgene.

Et dusin tester.

Professoren har utviklet 12 forskjellige tester som bestemmer den såkalte hunde-IQen (CIQen) til din firbeinte venn. Fem av disse involverer problemløsning, mens resten har å gjøre med læringsevne og hukommelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer