Dette er ikke en epidemi

Det er derimot en Epidermit. Det er minst like ille.

Dette er ikke en epidemi
Publisert

Hvis også du har mareritt om at du en dag våkner opp med et øre påsydd ryggen fordi genspleisingen tok en snarvei som ingen informerte deg om, da har du mye til felles med designerne hos SKD - Stuart Karten Design.

De er bekymret for framtiden, og ingenting sier bekymret for framtiden som et kosedyr som kunne vært hentet fra kjølelageret til "Nattsvermeren"s seriemorder, Buffalo Bill.

Hud-ish.

Dyret har fått navnet Epidermits, og ble blant annet så godt likt av et av de beste samtidskunstmuseene i verden, MoMA i New York, at de nå har installert skrekkscenariet i sin faste samling. Barna dine ville nok ikke likt den fullt så godt.

Det skyldes blant annet at Epidermits rynkete hud, som skal være kunstig utviklet menneskevev, og det hårete "ansiktet" som ser ut som underlivet underarmene til et steinaldermenneske.

Piercing.

Huden kan, slik bildet over viser, tatoveres, og angivelig også pierces. Hvis Epidermits noen gang blir masseprodusert (ikke spesielt sannsynlig) skal kunden kunne velge hvilke tatoveringer som plasseres hvor, og hvilke piercinger som gjennomborer hvilken kroppsdel. Også hårtusten foran kan skreddersys, sammen med hudfargen.

Vil du Epidermits skal se ut som en rødsprengt britisk turist på Gran Canaria? Ikke noe problem.

SKD hevder skrekkdyret får energien sin fra brenselceller, og at det kan tvinges inn i en tilstand av "dyp vinterdvale" hvis du putter det i fryseren.

Pessimistisk.

Alt dette skal altså, igjen ifølge SKD, være en del av en kritisk diskurs som tar for seg pessimistiske, teknologiske framtidsscenarier, i motsetning til den tradisjonelle optimismen som ofte ledsager diskusjoner om hva de neste 50 årene vil bringe.

Eller for å si det på en annen måte: Er det at vi kan gjøre noe, det samme som at vi bør gjøre det?

Ikke vet jeg. Jeg er så opptatt med å tenke på neste års iPhone-modell at jeg blir helt mo i hodet.

Kilde: Gizmodo

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer