Ekte lampefeber

Kunst er fint. Og skummelt.

Ekte lampefeber
Publisert

Den franske 26-åringen Marianna Maric tenker mer på damer enn en 14-årig kvisegutt i svømmetimen på ungdomsskolen, men hun tenker litt forbi de pubertale impulsene og videre inn i sosiologien, via en omvei under dameskjørtene.

Dama som ligger og skrever på bildet over har riktignok en lampe der sola vanligvis ikke skinner, men det skal du ikke la deg forstyrre av.

Tingliggjøring.

Den litt spesielle lampejenta er del av et prosjekt som involverer alt fra fotografi, design og mote, og er i utgangspunktet ment som en kommentar rundt hvordan kvinner framstilles som en ting av underholdningsverden. Den ble vist fram under en utstilling ved Magda Danysz Gallery i begynnelsen av året.

Det betyr ikke at lampa ikke fungerer som en vanlig lampe, samtidig som dét ikke nødvendigvis betyr at en av Ikeas produktsjefer bestiller et par hundre tusen eksemplar når han leser denne saken.

Trykk her for flere sexy og sprø møbler!

Av og på.

Intensjonen var at damelampa skulle stå utstilt i et mørkt utstillingsrom, mens kunstpublikummet fikk lov å skru av og på lyset. Bryteren? Den er plassert der, ja.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer