En slags portvin

Men ikke helt.

En slags portvin
Publisert

Hvis det var noe den berømte Brustad-bua beviste, var det at du kan forsøke å lage så mange snedige regler du bare vil, men noen vil alltid finne et lite smutthull.

Det har produsenten av denne vinen gjort.

Hullete.

EUs handelsregler gjør det strengt forbudt å kalle portvin for portvin hvis ikke vinen har sitt opphav i portvinens hjemland - Portugal. Var det ny rekord i antall forekomster av portvin i én setning? Kanskje.

Den amerikanske vinmakeren Peltier Station Winery har på meget, meget snedig og utspekulert vis klart å omgå EU-reglene. Vinen du ser på bildet over heter nemlig "USB port".

Tok du den?

Bokstavløst.

Ved å bruke USB-symbolet på etiketten sier de på sett og vis at dette er en portvin - uten å si det med bokstaver. Smartinger.

Baksiden på flaska er dessuten full av portvinsantydninger, som for eksempel "an im****ant agreement", så Peltier har tydeligvis bestemt seg for å vise EU, og muligens også Portugal, finger'n.

Det digitale treet over USB-bokstavene er forøvrig sammensatt av binærekode, som i klartekst vil bety "Peltier Station".

Blir det mer nerdete? Nja, sannsynligvis ikke.

Kilde: Gadget Lab/Wired.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer