En slags portvin

Men ikke helt.

En slags portvin
Publisert

Hvis det var noe den berømte Brustad-bua beviste, var det at du kan forsøke å lage så mange snedige regler du bare vil, men noen vil alltid finne et lite smutthull.

Det har produsenten av denne vinen gjort.

Hullete.

EUs handelsregler gjør det strengt forbudt å kalle portvin for portvin hvis ikke vinen har sitt opphav i portvinens hjemland - Portugal. Var det ny rekord i antall forekomster av portvin i én setning? Kanskje.

Den amerikanske vinmakeren Peltier Station Winery har på meget, meget snedig og utspekulert vis klart å omgå EU-reglene. Vinen du ser på bildet over heter nemlig "USB port".

Tok du den?

Bokstavløst.

Ved å bruke USB-symbolet på etiketten sier de på sett og vis at dette er en portvin - uten å si det med bokstaver. Smartinger.

Baksiden på flaska er dessuten full av portvinsantydninger, som for eksempel "an im****ant agreement", så Peltier har tydeligvis bestemt seg for å vise EU, og muligens også Portugal, finger'n.

Det digitale treet over USB-bokstavene er forøvrig sammensatt av binærekode, som i klartekst vil bety "Peltier Station".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer