En vaskekte kokebok

Stekes på rett temperatur for å kunne leses ...

En vaskekte kokebok
Publisert

Det var da voldsomt. To boksaker på én dag.

Denne har derimot ingenting med romaner å gjøre, men med en helt spesiell form for kokekunst.

Stek først.

Det kroatiske design- og reklamebyrået Bruketa & Zinić har laget en av de lekreste og mest originale årsrapportene vi har sett, og vi har sett noen. Det vil si, vi har knapt sett en eneste, men de vi har sett har vært tørrere enn trontaledebatten i Stortinget samme dag som vannautomaten ved utgangen var gått i stykker.

Rapporten er laget for en av de største matprodusenten Sør-Øst-Europa, Podravka, og den må stekes i ovnen før den kan leses. Du leste riktig.

I utgangspunktet er denne rikt illustrerte miniboka full av sider som mangler tekst og/eller bilder, men lar du den aluminiumsfolie-innpakkede rapporten stå i ovnen i 25 minutter på 100 grader vil alt avsløres mens du bruker grillvotten til å bla deg gjennom innholdet.

Helt naturlig.

Dette er ikke magi, det er simpelthen bare blanke sider fylt med usynlig blekk som reagerer på høye temperaturer. Lar du den stå i for eksempel 40 minutter kan du glemme å lese noe som helst om hvor mange milliarder selskapet omsatte for i fjor.

Kokeboka har av forståelige årsaker fått navnet "Well Done", et engelsk ordspill som både betyr "godt stekt" og "godt gjort".

Ikke bare er Bruketa & Zinić geniale designere, de får beste karakter fra rektor på ordspillskolen.

Flere bilder av boka til venstre!

Kilde: Spluch

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer