For en hodepine

Ikke akkurat Canon eller Nikon.

For en hodepine
Publisert

Kunsten skal helst være grensesprengende, men hvilke grenser kan en egentlig sprenge i det 21. århundre med sine finanskriser, styrtende skyskrapere og massemord?

Tja, hva med å ta utgangspunkt i en 150 år gammel hodeskalle som opprinnelig tilhørte en 13 år gammel jente, og deretter lage et fotoapparat ut av det?

Skalle, skalle ikke.

Det er nettopp det kunstneren ved navn Wayne Martin Bleger har gjort. Han har i mange år spesialisert seg på å konstruere såkalte hullkamera ("pinhole camera"), et slags primitivt fotografiapparat som i prinsippet bare består av en lystett kasse med et lite hull i fronten, og en film bakerst i kassen som fanger opp lysstrålene fra hullet.

Flere av kameraene hans beveger seg langt utover det ordinære, men det spørs om ikke "Third Eye"-kameraet, som er avbildet på bildet over og på bildene til venstre, overgår alt annet. Det vil si, det spørs ikke - dette overgår alt annet.

Forfall.

Hvor den 150 år gamle hodeskallen kommer fra sier ikke Bleger noe om (noen vil sikkert foreslå eBay, men jeg tror selv eBay setter en grense ved hodeskaller), men han sier i det minste noe om hvorfor han laget kameraet: For å studere "forfallets skjønnhet".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer