Galskapen har fått et ansikt

Og et navn: Buzzball.

Galskapen har fått et ansikt
Publisert

Berg-og-dal-banen har regjert fornøyelsesparkene vel lenge.

Nå er det muligens en ny sjef i byen, og han lover å gjøre deg så svimmel at du ikke slipper ut før du har kvittet deg med dagens lunsj. Og frokost. Og ett eller annet du spiste på indisk restaurant forrige måned som du fortsatt ikke vet hva var.

Kult.

Buzzball høres ut som et passende navn på den rød kjempekula. Meningen er at du skal sette deg i stolen på innsiden, spenne fast sikkerhetsbeltet, før du raser mer eller mindre ukontrollert rundt på en gressplen eller fotballbane eller en annen stor flate.

Kula drives framover av en todelt motor, som er koblet til kjørehjul på innsiden (se bildet over og bildene til venstre). Piloten styrer retningen og hvordan kula beveger seg ved hjelp av to spaker plassert til venstre og høyre for førersetet.

Det er simpelthen mengden kraft som avgjør hvor kula ruller, og altså også hvordan. Gir føreren bare kraft til ett av hjulene vil førersetet ("poden") og piloten snurre rundt sin egen akse, samtidig som kula beveger seg i ene eller andre retning.

Treghet i systemet.

Hvis det derimot tilføres like mye kraft til alle hjulene vil kula først bremse fordi kapselen på innsiden roterer motsatt vei av kjøreretningen, og deretter, etter hvert som kapselen låses til kula og føreren klarer overvinne tregheten, vil kula rulle mer eller mindre den veien du vil den skal bevege seg.

Vi sier "mer eller mindre", ettersom videoen under kan tyde på at styringsbegrepet blir tøyet og strukket en smule.

Enn så lenge er dette produktet på utviklingsstadiet, men fornøyelsesparker verden over bør kjenne sin besøkelsestid. Sett ut ti slike kuler på en mini-fotballbane, kle kulene med støtfangergummi, og plutselig er radiobilen funnet opp på ny.

Kilde: didntyouhear.com

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer