Hummer for hummorister*

Og for kunstnere, naturligvis.* dette ordet er stavet feil med vilje.

Hummer for hummorister*
Publisert

I hvilke andre land enn USA vil et avfallsdeponeringsfirma, også kjent som søplefirma, sponse kunstnere med gratis atelier og fri tilgang til alt du måtte ønske av søppel?

Det er akkurat det Norcal Waste Systems gjør, så det er de du skal takke for den mest miljøvennlige Hummer-bilen verden har sett.

Bare søppel.

Navnet på opphavsmannen er Andrew Junge, den hittil ferskeste kunstneren som blir sponset med skrot og skrap fra det San Francisco-baserte selskapet.

De som har klart å gni søvnen ut av øynene etter romjulsorgien ser kjapt at Hummeren ikke er spesielt kjørbar. Det er en fullskala-modell laget av isopor, og selv om isopor er morsomt har det ganske dårlige karosseriegenskaper under vanlige kjøreforhold.

Fra dynga.

Isoporen er hentet fra Norcals søppeldynge, og Hummeren, som etter hvert har blitt selve symbolet på miljøsvineri og energisløsing, er helt sikkert en miljøpolitisk kommentar som sier noe om at vi alle en dag kommer til å kjøre miljøvennlige gigantbiler som blåses av motorveien med en gang vindstyrken når mild bris.

Noe må vi som kjent ofre i kampen for å redde kloden.

Skulle du befinne deg i San Francisco kan du se bilen på Norcals utstillingsområde i 503 Tunnel Ave mellom 17 og 21 på hverdager.

Sjekk forøvrig denne saken hvis du glad i både kunst og søppel, eller eventuelt mener at all kunst er søppel.

Kilde: Spluch

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer